Week van de Opvoeding focust op samenspel met buurtwandelingen in Roeselare

15/05/18 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:10

Van 16 tot en met 23 mei wordt de Week van de Opvoeding georganiseerd, een initiatief van EXPOO, het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning van de Vlaamse Overheid. Bij deze veertiende editie ligt de focus op samenspel en hoe we kinderen samen helpen opgroeien tot wereldburgers.

Week van de Opvoeding focust op samenspel met buurtwandelingen in Roeselare

© Week van de Opvoeding

"Meer dan 34 procent van de kinderen in Vlaanderen heeft minstens één ouder met een andere (geboorte)nationaliteit. Door kinderen een stem te geven en hen deze superdiversiteit te laten ontdekken, geven ze deze kleurrijke wereld van jongs af aan mee vorm", zo heet het dinsdag in het persbericht.

Er wordt een overzicht gegeven van acties waarbij diversiteit, interculturaliteit, democratie en burgerzin centraal staan. Zo zijn er de blogs van Dalilla Hermans en kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. Dalilla Hermans is geboren in Rwanda en werd geadopteerd. Ze heeft er een missie van gemaakt polarisatie te overstijgen en terug op zoek te gaan naar dialoog tussen mensen, ongeacht hun origine. Haar blog wordt gelanceerd op woensdag 16 mei.

Bruno Vanobbergen is kinderrechtencommissaris en vader. Met een blijvende vinger aan de pols over kinderrechten en de manier waarop deze een plek krijgen in onze samenleving, is hij de geknipte man om ook een blogbijdrage te leveren. Zijn blog wordt gelanceerd op maandag 21 mei.

Tatoeage

Je kan voorts ook het wereldburgerschap op je lijf schrijven via een tatoeage en zo de Week van de Opvoeding online zichtbaar te maken met de hashtag #doedetattoo. Daarnaast zijn er op woensdagnamiddag 16 mei buurtwandelingen met gezinnen in onder andere Roeselare, Gent en Hasselt.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!