VTI Waregem krijgt persoonlijke ontvangst door koning Filip en koningin Mathilde

Redactie KW

Als winnaar van de Pitch and Playwedstrijd kregen zes leerlingen van het zesde jaar Industriële Wetenschappen van het VTI Waregem de kans om hun zelfontworpen opstelling voor te stellen aan de koning en de koningin tijdens de opening van het Koninklijk Paleis.

Behoorlijk onder de indruk maar zelfverzekerd gaven de zes leerlingen van VTI Waregem en hun leerkracht de koning en de koningin de hand en gaven ze de nodige uitleg over het technische aspect van het project. Koning Filip en koningin Mathilde waren zeer geïnteresseerd en onder de indruk van de technische competentie van de leerlingen.

VTI Waregem krijgt persoonlijke ontvangst door koning Filip en koningin Mathilde

Begin dit schooljaar kondigde Technopolis aan dat ze een wedstrijd organiseerden voor leerlingen uit de laatste graad van het middelbaar uit Vlaanderen en Nederland. Eén van de leerlingen uit 6IW merkte dat op en stelde het voor aan de leerkrachten van de les engineering. Na klassikaal overleg werd beslist om voluit deel te nemen. Ze verdeelden zich in drie groepen: Lighting Music, Aqualectix en Slowmotion. De wedstrijd bestond eruit om een nieuwe tentoonstelling of exhibit te ontwerpen die een van deze thema’s aansnijdt: wiskunde, licht en donker of sport. Hierbij werden de leerlingen ondersteund met een onlineplatform waarop ze hun ontwerp moesten uitwerken. Het VTI slaagde erin om door te stoten met het team Slowmotion. In een spannende finale op 30 maart stelde men dan het concept en prototype voor én werd het team Slowmotion uitgeroepen tot de winnaar én bovendien de publiekslieveling.

De winnende exhibit bestaat uit ronddraaiende voorwerpen waarop een knipperend licht schijnt. Door de frequentie zo in te stellen, lijkt het alsof de voorwerpen trager draaien, terugdraaien of zelfs stilstaan.

Na de opstelling tijdens de opendeurdagen van het Koninklijk Paleis verhuist de opstelling definitief naar Technopolis Mechelen, waar iedereen dit unieke project van VTIW zal kunnen bewonderen én uitproberen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier