VTI en OLVA Steenbrugge bundelen krachten voor ‘SOS Schilder Op School’

De actiedag is bedoeld om het schilderberoep te promoten en de opleidingen eens in de verf te zetten. © WK
Redactie KW

De Brugse basisschool OLVA Steenbrugge en het Vrij Technisch Instituut namen samen deel aan ‘SOS – Schilder Op School’. Met die nationale actiedag promoten scholen hun schilderrichting.

Een kleine dertig secundaire scholen en evenveel lagere scholen uit heel Vlaanderen namen op donderdag 15 maart gelijktijdig deel aan de vierde editie van ‘SOS – Schilder Op School’.

In Brugge maakten de leerlingen uit de afdeling Schilderwerk en Decoratie van het VTI samen met het zesde leerjaar van OLVA Steenbrugge een grote muurschildering en daarvoor konden ze ook op de steun rekenen van hun bekende peter Steven Mahieu.

De Jabbeekse stand-upcomedian is oud-leerling van het VTI Brugge. “Het was een zeer geslaagde editie, voor het eerst nodigden we ook onze oud-leerlingen uit die daar met velen gehoor aan gaven. En ook radiozender MNM is hier geweest, met Brahim als reporter”, zegt Johan Desloovere, coördinator van de afdeling Schilder- en Decoratiewerken in het Brugse VTI.

F.C. De Kampioenen als thema

De vierde editie van ‘Schilder Op School’ had als thema F.C. De Kampioenen, de nationale peters waren namelijk Herman ‘Markske’ Verbruggen en regisseur Jan Verheyen. De actiedag is bedoeld om het schilderberoep te promoten en de opleidingen eens in de verf te zetten. “‘Met SOS – Schilder Op School’ proberen we ons imago een boost te geven. Een echt knelpuntberoep is het niet, maar het schilderberoep zit wel in dat hoekje van ‘iedereen kan het, je hoeft er niet voor naar school te gaan'”, aldus nog Johan Desloovere.

Het schildersbedrijf Anseeuw uit Hertsberge won een spuitinstallatie ter waarde van 3.000 euro met de tombola in het VTI.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier