Vrijwilligers werken met man en macht aan Aalbeekse chirolokalen

Achteraan zien we v.l.n.r. Stan Caron, Wim Benoit, Frank Claerhout, Giovanni Debard en Wannes Heyse. Vooraan zitten v.l.n.r. Robbe Ciers, Tim Vanluchene, Frank Heyse, Peter Driessens en Martin Verpeut. © EDB
Redactie KW

De verbouwingen van de loods Vandecasteele in Aalbeke waar de Chiro gehuisvest is, zijn volop aan de gang. Zeker tot het einde van het schooljaar wordt er hard gewerkt door vrijwilligers.

De loods in de Luingnestraat wordt volledig gerenoveerd tot een hedendaags jeugdlokaal. De ruwbouwwerken zijn afgewerkt. Frank Claerhout, voorzitter van vzw Chiro LokAal die de bouwheer van de werken is, is alvast tevreden.

Brandveiligheid

Sinds half maart gaan er elke zaterdag vrijwilligers aan de slag voor het plaatsen van isolatie, sanitair, elektriciteit, vloeren en voor de afwerking van de muren met hout. “Enkel de trappen en de passerelle die de beide kanten en de bovenverdieping van het gebouw met elkaar verbindt, zal nog door een constructeur gebeuren.”

De bovenverdieping telt twee evacuatiezones en er zijn ook een aantal lokalen waar zal kunnen overnacht worden bij inleefweken. “Deze zones kregen speciale voorzieningen naar brandveiligheid toe”, geeft Frank Claerhout mee.

“We hopen iedere zaterdag op helpers en het moeten niet allemaal doe-het-zelvers zijn”

Frank hoopt om toch elke zaterdag met minstens tien mensen aan de slag te kunnen gaan. “Dat moeten niet allemaal doe-het-zelvers zijn hoor. We hebben ook mensen nodig die isolatie stapelen, of die naar het containerpark kunnen gaan met het afval. We verdelen de werkjes naar de kunde van onze vrijwilligers.”

Toelage van Kortrijk

Stad Kortrijk voorzag voor de renovatie- en inrichtingswerken een toelage van 250.000 euro. Vzw Chiro LokAal investeert ook nog 25.000 euro.

Voorlopig is Chiro Korneelke dit werkjaar gehuisvest op Papeye en de oude brandweerkazerne in de Bergstraat. In ‘t Skut werd er een opslagruimte gemaakt. De opening van het vernieuwde lokaal is voorzien met de heemfeesten het tweede weekend van september.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier