Vrijwilligers lezen in Oostende boeken voor aan kinderen van 10 nationaliteiten

15/03/18 om 14:09 - Bijgewerkt om 14:08

In de Oostendse stadsbibliotheek had het jaarlijkse 'BoekBezoekfeest' plaats. BoekBezoek is een 'voorlees-aan-huis-project' waarbij vrijwilligers zeven weken na elkaar een uurtje komen voorlezen uit Nederlandstalige boeken bij gezinnen waar nog geen voorleescultuur bestaat.

Vrijwilligers lezen in Oostende boeken voor aan kinderen van 10 nationaliteiten

Voorlezers, ouders en kinderen samen op de foto in de leeshoek van de bib © Foto FRO

Door thuis te gaan voorlezen, in hun vertrouwde omgeving, wil BoekBezoek de doelkinderen en hun broertjes en zusjes, het plezier van voorlezen laten voelen en op een aangename manier taal stimuleren. Terwijl de ouders zien hoe hun kinderen genieten van het voorleesuurtje, wil BoekBezoek de voorleesmicrobe in het gezin introduceren. Via een rondleiding in de bibliotheek konden de ouders, tijdens het BoekBezoekfeest, kennismaken met de vele boeken, die gratis ter beschikking zijn voor jong en oud. In de bibliotheek hielpen gespecialiseerde personeelsleden altijd bij het kiezen van geschikte voorleesboeken.

Dit jaar, tussen januari en maart, genoten een 45-tal kinderen in achttien gezinnen, tien verschillende nationaliteiten, van de voorleesmomenten, gegeven door achttien enthousiaste vrijwillige voorlezers. De brugfiguren vormen een belangrijke schakel voor een vlot contact met de voorleesgezinnen.

Als herinnering aan het BoekBezoekfeest kregen de kinderen een mooi (voor)leesboek, wat de leesmotivatie nog zal verstevigen. Voor velen is dit het eerste boek dat ze zelf bezitten.

(FRO)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!