Vrije basisschool Sijsele neemt na 38 jaar afscheid van juf Trui Danneels

15/06/18 om 06:30 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 14:06

Na maar liefst 38 jaar neemt de vrije basisschool van Sijsele afscheid van Trui Danneels. Op haar zestigste gaat ze met welverdiend pensioen. "Ik ben alleenstaande en de school is altijd een heel groot stuk van mijn leven geweest. Ik ga het contact met de leerlingen en collega's toch wel erg missen. De directeur weet dat hij me altijd mag bellen als ik ergens kan bijspringen."

Trui Danneels, een geboren en getogen Sijseelse, wist al heel vroeg dat ze iets met kinderen wilde gaan doen. "Als jong meisje ging ik vaak babysitten bij een doktersgezin. Ik leerde er met kinderen omgaan en door ook te babysitten bij een Franstalige familie leerde ik nog een mondje Frans ook", zegt Trui Danneels. "De keuze om voor het onderwijs te kiezen, was snel gemaakt en mijn ouders stonden daar ook sterk achter. In Sint-Andreas in Brugge volgde ik dus de toen nog tweejarige opleiding voor onderwijzeres. Nu bedraagt die opleiding al drie jaar. De opleiding zelf deed ik ook erg graag. Ik vind het leuk om creatief te zijn, knutselen en werkjes maken. In de latere jaren van het middelbaar onderwijs was dat er immers niet meer bij, maar in de normaalschool was het dus wel een belangrijk onderdeel van de opleiding. Trouwens, mijn zus staat ook in het onderwijs: ze is kleuterle...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!