Vrij Basisonderwijs koopt kloostergebouw in Blankenberge

08/02/19 om 07:00 - Bijgewerkt op 07/02/19 om 16:49

Vrije Basisschool Sint-Jozef Sint-Pieter campus Schaapstraat krijgt een subsidie van 189.000 euro voor de aankoop van het kenmerkende kloostergebouw in de Schaapstraat. "Daarnaast zal het schoolbestuur nog een bijkomende toelage ontvangen voor de broodnodige renovatie van dit gebouw. De volledige infrastructuur op deze campus is sterk verouderd", stelt coördinerend directeur Bart Boydens.

"Het klooster was eigendom van de Zusters van Sint-Jozef. Nadat de laatste zusters naar Brugge waren verhuisd, werd ons aangeboden om het gebouw aan te kopen en daar zijn we dus op ingegaan. We hebben toen meteen ook een subsidiedossier ingediend", zegt Bart Boydens, coördinerend directeur van de scholengemeenschap Vrij Basisonderwijs Blankenberge-Wenduine waartoe de campus in de Schaapstraat behoort. De scholengemeenschap nam in 2017 al twee gloednieuwe campussen in de Zuidlaan en de Weststraat in gebruik.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!