Voor de eerste keer ‘Dag van het Schooobusje’ in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Woensdagmiddag werd voor de allereerste keer een Moby-dag georganiseerd. Deze ‘Dag van het Schoolbusje’ wil de 26 buschauffeurs en -begeleiders van zo’n 600 leerlingen uit het buitengewoon onderwijs uit de Roeselaarse regio belonen voor hun dagdagelijkse inzet en sociale rol.

Op de vaste verzamel- en overstapplaats aan de Reo-veiling werd er even tijd gemaakt om elkaar te bedanken voor de fijne tijd samen op de bus tijdens het afgelopen schooljaar. “Vanaf vandaag hangt er een Moby-sticker op hun autobus, die symbool staat voor een zorgzame chauffeur die met de glimlach zorgt voor een veilige rit in een vertrouwde omgeving”, verduidelijkt Kim Taylor. “Alle jonge passagiers krijgen een cadeautje en een Moby-maskertje. De vaste busbegeleider heeft een groepsfoto genomen van de chauffeur en alle ‘gemaskerde’ leerlingen op haar bus.” Die foto is te vinden op www.moby.be.

Tussen 23 en mei en 10 juni kunnen ouders, familie en kennissen stemmen op de foto van hun kind. De foto met de meeste voorkeurstemmen wint een Moby-prijs.” De ‘buitengewone’ Roeselaarse scholen die deelnamen aan dit initiatief waren: BuSO en BuBaO Sint-Idesbald, Onze Jeugd, het MPI en de Lagere School Sterrebos en De Hagewinde. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier