Volgend schooljaar een Freinetschool in Gits

Jurgen Vanoverberghe, Ludwig Roger, Siska Viaene en Jürgen Elias. © EV
Redactie KW

Op de terreinen van Dominiek Savio opent op 1 september 2018 een Freinetschool de deuren. De school ontstaat uit een groepje enthousiaste ouders dat het aanbod aan alternatief onderwijs in de regio wil vergroten.

Het bestuur van deze nieuwe school heet ‘De Schoolsmidse VZW’ en bestaat voorlopig uit vier ouders. Deze ouders, Jurgen Vanoverberghe (Lichtervelde), Ludwig Roger (Handzame), Siska Viaene (Lichtervelde) en Jürgen Elias (Torhout) hebben of hadden allen kinderen in het Freinetonderwijs.

“Het gebouw dat wij zullen gebruiken, was eerst van het dagcentrum van Dominiek Savio. We zouden enkel twee muren moeten wegdoen en alles aankleden. Dat betekent dat er nog werk aan de winkel is, maar we willen zeker klaar zijn tegen 1 september 2018”.

“Concreet ligt er al vast dat we op 1 september 2018 de deuren zullen openen met een aanbod van vijf graadsklassen voor kleuter en lager onderwijs. Afhankelijk van het aantal leerlingen en de wensen van de betrokken ouders, kan dit systeem flexibel gehanteerd worden. Vast staat wel dat er geen directeur zal zijn. We zullen wel een coördinator hebben die samen met de VZW, ouders, leerkrachten en kinderen de school vorm zal geven.”

Wie interesse heeft in het project, is welkom op de infovergadering op 16 november om 19.30 uur. Deze vindt plaats in het Peristilium van Mariasteen, Koolskampstraat 39B in Gits. Meer info vind je ook op de facebookpagina ‘Freinetschool Gits’ of via info@freinetschool-gits.be (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier