Volgend jaar krijgen kleuters ‘t Buitenbeentje buiten les

Redactie KW

Een school waarbij de helft van de lessen in openlucht plaatsvindt. Dat is waar juffen Douke De Bleeckere en Miranda Blomme aan werken. Op 1 september 2018 gaan ze met de school ‘t Buitenbeentje van start.

Douke De Bleeckere en Miranda Blomme, twee kleuterleidsters van basisschool Sint-Jozef, zijn bezig met de oprichting van ‘t Buitenbeentje. Dat is een school die voor 50 procent uit binnen- en 50 procent buitenonderwijs bestaat. “We willen dit organiseren in een natuurdomein“, luidt het. Sinds vorig schooljaar trekken enkele kleuterklassen van Sint-Jozef op vrijdag al naar De Gavers waar ze de hele dag buiten les krijgen.

“‘t Buitenbeentje moet een buitenkleuterschool worden waar er aan ervarings- en omgevingsgericht onderwijs kan gewerkt worden. Een plek waar welbevinden, betrokkenheid en het kind centraal staan”, aldus Miranda.

“We willen de kinderen leren leren met al hun zintuigen en willen geen school met louter een groene speelplaats, maar met 100 procent verbondenheid met de natuur. Momenteel zijn de onderhandelingen bezig over de plaats waar ‘t Buitenbeentje volgend schooljaar van start zal gaan.”

(Els Deleu)