Vlaamse primeur in Jeugdhuis Krak in Avelgem

© Facebook Jeugdhuis Krak
Redactie KW

Jeugdhuis Krak deelt binnenkort gratis ‘Krakbandjes’ uit aan alle jongeren vanaf 16 jaar. De mooie stoffen polsbandjes van hoge kwaliteit zijn vergelijkbaar met deze voor festivals, maar gelden in het jeugdhuis voor een volledig jaar. Ze tonen niet alleen dat je een trouwe jeugdhuis-bezoeker bent, maar gelden meteen ook als leeftijdsbandje voor het bestellen van alcoholische dranken.

De stoffen bandjes zijn een primeur in het Vlaamse jeugdhuizencircuit en worden op vrijdag 8 februari om 16u uitgedeeld in het jeugdhuis. Wie er op dat moment geen kan bemachtigen, is nadien welkom tijdens de openingsuren om er eentje te vragen aan de bar zolang de voorraad strekt, mits bewijs van leeftijd.

Voorzitter Lukas Naessens: “We willen onze leden en bezoekers hiermee de kans geven om de positieve vibes van hun favoriete ontmoetingsplek zichtbaar te maken in de hele regio. We komen ook tegemoet aan de vraag van de federale overheidsdienst volksgezondheid voor een sluitende leeftijdscontrole op alcoholconsumptie tijdens de gewone bar-avonden. Wie nog geen zestien is krijgt immers geen bandje en kan dus nog geen alcohol bestellen.”

Het bandjessysteem komt er na overleg met de Vlaamse jeugdhuisoepel Formaat, wellicht volgen vele andere jeugdhuizen binnenkort het voorbeeld. Ook in de Waregemse en Kortrijkse uitgaansbuurt werden voor bepaalde evenementen al bandjes ingevoerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier