Vivesstudenten testen drone skills in Brugge

© WK
Redactie KW

Hogeschoolstudenten uit de specialisatierichting drones van Vives Oostende organiseerden woensdag een ‘Drone Challenge’ in Brugge. Bezoekers kregen er naast een professionele uitleg ook de kans om zelf hun drone skills te testen.

“Tegenwoordig kan je voor 40 euro zelfs een drone kopen in de Aldi: het is al een paar jaar op rij het populairste kerstcadeau“, zegt Mathieu De Meyer. Maar dat je ze tegenwoordig meer en meer onder de kerstboom vindt, wil volgens de luchtvaartstudenten nog niet zeggen dat met drones alles mag en kan.

“Integendeel, de mensen kopen zo’n drone om vervolgens vast te stellen dat ze er niet eens in hun eigen tuin mee mogen vliegen. De wetgeving hinkt achterop en daardoor zit het dronegebruik dus nog altijd in een grijze zone”, klinkt het. Pedro Verhaeghe en Aneta Kamowska zijn vooral geïnteresseerd in de kostprijs van zo’n drone. “Ik heb nog met modelbouwhelikopters gevlogen, maar die zijn niet zo makkelijk te besturen. En als zo’n ding dan crasht is dat een kostelijke grap“, zegt Pedro.

Zijn vriendin Aneta ziet toch vooral de voordelen. “Je kan hier geweldige luchtfoto’s mee maken“, klinkt het. De Drone Challenge, het ‘small business project’ van de studenten, was ook bedoeld om hun opleiding in de kijker te zetten. Het Vives DroneLab is in de Benelux koploper in de materie, en er werd recent ook een nieuwe bacheloropleiding gelanceerd die focust op drones.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier