VIDEO Vijftig directeurs steken Harelbeekse traiteur een hart onder de riem

© LOO
Redactie KW

Esthio, het getroffen traiteurbedrijf uit Harelbeke in de salmonellakwestie, stond klaar om donderdag opnieuw maaltijden naar 110 scholen te brengen.

Woensdagavond kreeg zaakvoerder Brecht Vervaeck echter een telefoontje van het FAVV met de melding dat minister Ducarme nog een extra balans wil. Daarom organiseerden de schooldirecties donderdagmiddag een massaal opgevolgde steunactie aan de poorten van het bedrijf.

Jan Luts, directeur van Sint-Amands Basisschool Zuid in Kortrijk, was bijzonder misnoegd toen hij het bericht kreeg woensdagavond. “Daarom besliste ik prompt om deze bijeenkomst te organiseren om het bedrijf een hart onder de riem te steken. Alle betrokken scholen werden verwittigd. De massale opkomst bewijst dat wij volledig achter Esthio staan.”

VIDEO Vijftig directeurs steken Harelbeekse traiteur een hart onder de riem
© LOO

Jan Vanwynsberghe, directeur van de Vrije Basisschool Sint-Pier in Kuurne: “Esthio valt niets te verwijten. Wat ons stoort, is dat er van hogerhand geen communicatie is. We waren blij dat we vandaag opnieuw maaltijden geserveerd zouden krijgen, tot het onheilspellend bericht in de bus viel. Gelukkig bestaat er sociale media. Via Facebook en Whatsapp hebben we geprobeerd om zo veel mogelijk ouders te bereiken“, klinkt het.

“Donderdagmorgen zijn we de kinderen gaan tellen die niet op de hoogte waren, waarna onze medewerkers boodschappen gedaan hebben. We hebben spaghetti klaargemaakt.”

In de Sint-Pieterschool werd geen enkel kind ziek. “Toch werden we verplicht om de refter en alles errond te desinfecteren. Een tijdrovend werk waarbij de poetsploegen van onze scholengemeenschap elkaar bijstonden”, besluit Vanwynsberghe.

(DV)

https://www.youtube.com/watch?v=BGI0cn8mC2A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier