VIDEO Pieterjan van BlitZ doet de high five in zijn vroegere school in Meulebeke

09/11/17 om 13:43 - Bijgewerkt om 14:43

Donderdag gaven de leerlingen uit 124 scholen in Vlaanderen op hetzelfde moment - namelijk rond 10 uur - een high five voor het milieu op het lied Samen met BlitZ. Op die manier wilden Pieterjan Beheydt uit Otegem en Jens Declerck uit Meulebeke alias het kidspopduo BlitZ een wereldrecord verbreken.

VIDEO Pieterjan van BlitZ doet de high five in zijn vroegere school in Meulebeke

Ook Pieterjan deed mee met de high five in zijn vroegere school. © (Foto FODI)

Nu staat dat op 25.250 kinderen. De gerechtsdeurwaarder moet nog zijn werk doen, maar na registratie stelde BlitZ vast dat maar liefst 26.421 kinderen een high five gaven.

Eén van de deelnemende scholen was de lagere school van De Paanders in Meulebeke, waar Pieterjan - die in zijn jeugdjaren in Meulebeke woonde - naar school liep. Hij zat daar op de schoolbanken tussen de kleuters en ook in de lagere school. "En weet je, ik ben hier ooit nog misdienaar geweest in de kapel", glimlacht Pieterjan die toch nooit dacht aan een roeping van priester. Pieterjan koos voor de richting opvoeder en is nu aan de slag als animator in het wzc Ter Deeve in Meulebeke, nadat hij tien jaar werkzaam was in Den Achtkanter in Kortrijk.

De directrice van de Paandersschool in Meulebeke verwelkomde Pieterjan van BlitzZ.

De directrice van de Paandersschool in Meulebeke verwelkomde Pieterjan van BlitzZ. © (Foto FODI)

Tijdens zijn bezoek zei de directrice Els Declerck aan de 158 kids van De Paandersschool dat Pieterjan in dezelfde school zat. Iedereen was trots van deze gewezen leerling te mogen begroeten, die na de high five nog een babbel sloeg met zijn vroegere leerkracht Christel Wille uit Meulebeke. Zij geeft al 39 jaar les in de school en gaf vroeger ook aan Pieterjan les in het eerste leerjaar.

Pieterjan, samen met juf Christel Wille die aan hem les gaf in het eerste leerjaar.

Pieterjan, samen met juf Christel Wille die aan hem les gaf in het eerste leerjaar. © (Foto FODI)

Een brave leerling ? "Jawel, écht waar, het was een brave leerling", glimlacht Christel. We vernamen ook dat Pieterjan geen enkel schooljaar moest overdoen, maar ieder jaar probleemloos kon overgaan naar het volgende schooljaar. Pieterjan vroeg aan de directrice of hij eens mocht in de school rondlopen en dat was natuurlijk oké.

Hij keek zijn ogen uit toen hij in de klas een digitaal bord zal hangen bij de leerlingen van het tweede leerjaar. "Amaai, waar is de tijd van het bord met het krijt", zucht hij. Tijdens het bezoek van klas tot klas vroegen we waarom hij alleen was. Ruzie bij BlitZ, want Jens was er niet bij ? "Helemaal niet", lacht Pieterjan. "Jens is leerkracht in de lagere school in Marialoop en ook daar is er op hetzelfde moment een high five bezig. We zijn dus voor één keer gesplitst, maar niet voor lang hoor." Na de high five in De Paandersschool kregen de kinderen nog een exclusieve fotokaart mee naar huis, want enkel Pieterjan zette er zijn handtekening op.

VIDEO Pieterjan van BlitZ doet de high five in zijn vroegere school in Meulebeke

"Zien ze Jens, dan kunnen ze ook eens aan hem een handtekening vragen", besluit Pieterjan met de glimlach.

In West-Vlaanderen deden scholen uit de volgende gemeenten mee aan de high five voor het milieu : Zedelgem, Meulebeke, Oostkamp, Sint-Kruis, Brugge, Bredene, Adinkerke, Oostende, Desselgem, Harelbeke, Waregem en Rumbeke. Tevreden ? "Euh, in West-Vlaanderen hadden we toch gedacht aan meer inschrijvingen. We zijn wel geschrokken van het aantal inschrijvingen in andere regio's. Deze cijfers lagen heel hoog, maar uiteindelijk telt het eindresultaat. Hopelijk krijgen we een vermelding in het Guinness Book of Records, maar dat weten we pas binnen enkele weken."

(PADI)

Na de high five zetten we Pieterjan tussen diverse leerlingen van De Paanders in Meulebeke, waar hij ooit ook op de schoolbanken zat.

Na de high five zetten we Pieterjan tussen diverse leerlingen van De Paanders in Meulebeke, waar hij ooit ook op de schoolbanken zat. © (Foto FODI)

Deze twee leerlingen kregen wel een exclusieve fotokaart van BlitZ, met enkel de handtekening van Pieterjan erop.

Deze twee leerlingen kregen wel een exclusieve fotokaart van BlitZ, met enkel de handtekening van Pieterjan erop. © (Foto FODI)

Pieterjan, samen met showbizzmedewerker PADI.

Pieterjan, samen met showbizzmedewerker PADI. © (Foto FODI)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!