VIDEO Jongeren klimmen om metershoge kraan in Brugge en plassen naar beneden

Redactie KW

Twee jonge Bruggelingen zijn op een metershoge kraan geklommen op een bouwwerf vlakbij de Baron Ruzettelaan.

Eén ervan plaste zelfs naar beneden. De politie was niet op de hoogte, maar start nu wel een onderzoek naar het filmpje

.

Een opmerkelijke filmpje prijkt sinds afgelopen weekend op YouTube. Daarop is te zien hoe twee jonge Bruggelingen het een goed idee vinden om ‘s nachts een metershoge kraan te beklimmen. Van op tientallen meters hoogte filmen ze het verlichte straatbeeld onder hen. “Onverantwoord en levensgevaarlijk“, zegt de woordvoerder van de Brugse politie.

https://www.youtube.com/watch?v=RVvZT4B2K1o

Het filmpje dook zondag op op het Youtube-kanaal Lion. Dat wordt beheerd door een 16-jarige jongen uit Brugge. De jongen post er geregeld video’s over de onschuldige dingen die hij beleeft. Maar afgelopen weekend kwam daar dus een wel heel erg opvallend filmpje bij. Samen met een kameraad klom hij twee weken geleden tientallen meters hoog in een werfkraan. Die staat aan het nieuwbouwproject de Steenbrugse Promenade, dat zeven handelszaken en enkele woningen omvat. Van hoogtevrees lijken de twee tieners niet bepaald last te hebben. Eén van hen plast zelfs doodleuk naar beneden.

Die jongens pleegden zeker strafbare feiten, want ze zijn die werf op gegaan zonder toestemming

De politie was nog niet op de hoogte van het filmpje, maar kreeg het dus gisteren wel onder ogen. Ze trokken grote ogen bij het bekijken van de halsbrekende toeren. “Wij zijn een onderzoek gestart“, zegt de woordvoerder. “Zo gaan we de exacte locatie natrekken en bekijken of die bouwwerf vrij toegankelijk is. Die jongens pleegden zeker strafbare feiten, want ze zijn die werf op gegaan zonder toestemming. Bovendien kun je ook niet zomaar iedereen op zo’n kraan laten kruipen. We zitten hier niet in de zoo.”

Ook op de werf was men nog niet op de hoogte van de stunt. Maar ook daar wordt die allerminst gesmaakt. “Uiteraard kan dit niet. Hiervan zullen we aangifte doen bij de politie”, zegt Thomas Slabbinck van bouwonderneming Christiaens. Het was overigens niet de eerste keer dat de bouwwerf ongewenst bezoek kreeg. “Onlangs hebben we beschadigingen vastgesteld aan een glaspartij. Of het om dezelfde personen gaat, weten we natuurlijk niet.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier