VIDEO: de Sprookjesmobiel rijdt door Kortrijk

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Nog tot en met eind mei gaan de leerlingen van het 7e jaar Kinderzorg aan Athena campus De Drie Hofsteden op stap met hun Sprookjesmobiel. Via een zelf geschreven audioverhaal, verhalen en sprookjes, een Japans schimmenspel, papiertheater en poppenspel willen ze kinderen tussen 2 en 12 jaar meenemen in de wondere wereld van verhalen en muziek.

De Sprookjesmobiel is een initiatief van leerkracht opvoedkunde Eveline Opsomer van Athena campus Drie Hofsteden, bijgestaan door leerkracht Thomas Desimpelaere. “We vertrokken vanuit een vertelkoffer, als eindwerk ontwikkeld door de leerlingen van 7 Kinderzorg. Het zijn toekomstige kinderbegeleiders“, aldus Eveline. “Bij schoolbezoeken noteerden we het enthousiasme van de leerlingen. We besloten het project open te trekken en mobiel te maken. We kochten een oude caravan en bouwden die volledig om.”

De vijf leerlingen van Kinderzorg, Hasna El Machaoud, Isis Ghyselinck, Justyna Nowogrodzka, Kimberly Dumon en Loubna Kasmi, willen ermee naar zorgtehuizen, scholen, verenigingen en evenementen. “Met dit project werken we rond taalstimulering bij jonge kinderen, waarin diversiteit en meertaligheid centraal staan. We willen alle kinderen bereiken, ook kwetsbare en anderstalige kinderen”, zeggen Eveline en Thomas.

Rode draad doorheen alle verhalen is Leila, die reizen maakt langs Egypte, Polen, Japan en Oost-Europa. Wat zich afspeelt tijdens haar avonturen wordt verder vormgegeven in de sprookjes en vertelvormen van de leerlingen. De caravan werd beschilderd door kunstenaar Gesman op basis van een concept dat hij uitwerkte met de leerlingen rond vliegende eilandjes, die verwijzen naar de culturen waarin de verhalen zich afspelen.

(PVH – video TV)

https://www.youtube.com/watch?v=_STaPLEMTMY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier