Veilige doorgang naar school open na de paasvakantie

Rechts op de foto zie je de doorgang naar de kleuterschool naast de kerk. Links op de foto (waar de blauwe auto rijdt) het zebrapad waar een gemachtigd opzichter de kinderen helpt oversteken. © (Foto EDB)
Redactie KW

In plaats van via de drukke Driekerkenstraat kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem binnen te gaan, kan dit na de paasvakantie via Bissegemplaats naast de kerk.

Door kinderen en hun ouders te stimuleren te parkeren op de Vlienderkouter het Vlaswaagplein, zich te laten oversteken door een gemachtigd opzichter en de nieuwe doorgang te nemen, willen school en stad de autodruk tijdens de spitsuren rond de schoolomgeving verminderen. “De ouders zullen ook minder in de file staan”, aldus Bissegems schepen Kelly Detavernier.

De nieuwe doorgang naast de kerk zal kunnen gebruikt worden door de kleuters en de kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Dat zijn zo’n 250 kinderen, maar niet iedereen komt van over de Meensesteenweg, kleuters en kinderen van het eerste en tweede leerjaar die van richting Marke komen, blijven de ingang in de Driekerkenstraat nemen. Wie de doorgang naast de kerk neemt, kan door de ouders vergezeld worden tot aan een witte deur die uitgeeft op de kleuterspeelplaats.

De doorgang tussen Bissegemplaats en de school zal elke dag open zijn van 8 tot 8.30 uur en van 16 tot 16.15 uur. “Fietsen kunnen geparkeerd worden in de pastorietuin. Binnenkort komt er een overdekte fietsenberging“, luidt het bij de school. Voor kinderen vanaf het derde leerjaar blijft de ingang van de school in de Hendrik Dewildestraat.

Veilig naar school

Om de schoolgaande kinderen en hun ouders die van over de Meensesteenweg komen aan te moedigen om gebruik de maken van de nieuwe toegang wordt de actie ‘Veilig naar school’ gelanceerd. Wie de auto parkeert op de parking van het Vlaswaagplein en de kinderen van daar begeleidt tot aan het oud-gemeentehuis waar de kinderen overgestoken worden door een gemachtigd opzichter zal beloond worden met een gratis koffie. De kinderen krijgen een gratis stukje fruit. De actie start op dinsdag 23 april en wordt elke dinsdag van mei herhaald.

Toegang tot parking Bissegemplaats deels verbieden

De gemachtigde opzichters zouden volgens de stad de toestemming krijgen om elke schooldag tussen 7.45 uur en 8.30 uur de toegang voor auto’s op de parking van Bissegemplaats te verbieden. “Veel ouders rijden Bissegemplaats op van uit de Driekerkenstraat, zetten hun kinderen af en rijden de parking weer af in de Meensesteenweg. Dat zal tijdens de spitsuren niet mogelijk zijn, je kan er enkel oprijden van uit de Meensesteenweg“, aldus de Bissegemse schepen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier