Veel volk op heropening van verwaarloosd speelpleintje in Izegem

06/04/18 om 20:23 - Bijgewerkt om 20:21

Er kwam bijzonder veel volk opdagen voor de officiële heropening van het verwaarloosde speelpleintje achter de Sint-Rafaelkerk, gelegen tussen de Henri Dunandstraat en de Prinsbisdomlaan.

Veel volk op heropening van verwaarloosd speelpleintje in Izegem

"Wij hebben van stad uit de toer gedaan van alle speelpleintjes in de gemeente en dit speelpleintje, dat meer dan tien jaar geleden opengesteld werd, was er het slechts aan toe", vertelt schepen Lothar Feys. "We hebben dan ook besloten om alle uitgeleefde speeltuigen weg te nemen omdat ze gewoonweg versleten waren en te vervangen door een vijftal ander speeltuigen. Weliswaar niet nieuw, maar nog in heel goede staat. Een jaar lang is er hier op dit speelpleintje niets gebeurd, maar we wilden de verkoop van de Sint-Rafaelskerk en pastorie niet afwachten om toch iets te doen."

"We hebben een beroep gedaan op het jongerenatelier om te helpen bij herinrichting. Wij vonden dat absoluut nodig omdat dit een wijk is met veel jonge gezinnen en kinderen die een plek zochten om te kunnen spelen. Het speelpleintje werd heraangelegd en er werden een vijftal nieuwe speeltuigen geïnstalleerd en ook twee minivoetbaldoelen geplaatst."

Volgens de schepen gaat het hier om een tijdelijke herinrichting. Op termijn krijgt de buurt een volwaardig speelplein. Er kwam bijzonder veel volk opdagen voor de openstelling die op gang gefloten werd met een minivoetbalmatch tussen mensen uit het schepencollege en kinderen uit de buurt.

(CLY)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!