VBS Desselgem neemt afscheid van directeur ‘meneer Joost’

Redactie KW

Op de laatste schooldag voor de kerstvakantie werd in de Vrije Basisschool Desselgem afscheid genomen van Joost Kerkhove (58). De directeur neemt vanaf januari politiek verlof om zich volledig toe te leggen op zijn schepenambt.

Joost Kerkhove was 18 jaar directeur van de school. De laatste jaren vervulde hij de functie deeltijds, eerst met Kathleen Detaellenaere en sinds september 2017 met Kim Deplancke. De 33-jarige Desselgemse neemt nu fulltime over.

Vrijdagnamiddag nam de hele school afscheid van ‘meneer Joost’. Elke klas zorgde voor een act die in teken stond van het werk of de hobby’s van de directeur. Zo hield het kleuter een wielerwedstrijd, terwijl andere klassen iets brachten rond vissen. Ook Spanje, waar Joost ieder jaar tijdens de zomervakantie verblijft, kwam aan bod tijdens het afscheid.

De leerkrachten haalden ook herinneringen op. Zo ging de directeur elke vrijdagmiddag vaak iets drinken bij de zusters die vroeger in de school woonden en werkten. Het was daar vaak zo gezellig dat echtgenote Pia meermaals moest bellen waar Joost bleef. Het team bedankte hem ten slotte ook voor de renovatiewerken in 2008 waar de schooldirecteur zijn schouders onder zette.

Joost Kerkhove zetelt ook in de Waregemse gemeenteraad en is OCMW-voorzitter sinds 2010. Bij de verkiezingen van dit jaar werd hij herverkozen als zevende schepen voor CD&V. Hij neemt nu dus politiek verlof om zich te concentreren op zijn mandaat als voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale Zorg.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier