VBS De Fontein uit Passendale vervoegt scholengemeenschap Moorsledegem

11/01/18 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:51

Vanaf 1 september 2018 hoort de Vrije Basisschool De Fontein van Passendale bij de scholengemeenschap vzw VBS Moorsledegem. Dat werd door beide raden van bestuur recent vastgelegd.

VBS De Fontein uit Passendale vervoegt scholengemeenschap Moorsledegem

De scholengemeenschap Moorsledegem verenigt onder één inrichtende macht de vrije basisscholen 't Brugske van Dadizele en Slijps, De Bunderboog Moorslede, De Peereboom Ledegem, St. Jan Rollegem Kapelle en de Vrije Basisschool St. Eloois-Winkel.

De gesprekken werden op vraag van de basisschool Passendale al langer opgestart en nu werd dus een overeenkomst bereikt voor een aansluiting bij Moorsledegem. Op zich verandert er niets aan de werking van de afzonderlijke scholen die elk hun eigen identiteit behouden. Op het vlak van beheer en administratie, maar ook inzake bouwdossiers en infrastructurele ingrepen is er een concensus over de diverse bassisscholen heen. Na deze uitbreiding zal de scholengemeenschap Moorsledegem net geen tweeduizend leerlingen tellen.

Tot eind dit schooljaar behoort De Fontein Passendale nog tot de scholengemeenschap De Kollebloeme die de basisscholen van Beselare, Zonnebeke, Langemark-Poelkapelle en nu ook nog tot eind dit schooljaar Passendale verenigt. De komende maanden worden gebruikt om de transfer van Passendale naar Moorsledegem in de meest optimale omstandigheden voor te bereiden.

(RBD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!