Twijfels over de veiligheid van de Lichterveldse kunstacademie

30/03/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 29/03/18 om 11:27

N-VA-gemeenteraadsleden Sofie Steurbaut en Lieve Vanden Bussche maken zich na een bezoek ernstige zorgen over de toestand van het gebouw in de Statiestraat waar de kunstacademie gevestigd is. Onterecht, vinden schepen van Onderwijs Els Kindt en directeur Carl Segaert van de academie. "Maar dat er iets moet gebeuren met dat gebouw, lijdt geen twijfel", klinkt het in koor.

Onlangs trokken Sofie Steurbaut en Lieve Vanden Bussche (N-VA), samen met een vertegenwoordiging van SOMM en CD&V, naar de kunstacademie in de Statiestraat om er de staat van het gebouw te inspecteren. "De toestand van het gebouw is echt verontrustend", zegt Sofie Steurbaut. "Op het einde van de vorige legislatuur werd het woonhuis aangekocht. Sindsdien is er niets aan veranderd. Ooit waren er mooie muurschilderingen te zien en de statige trap is er nog altijd, maar er is nog geen enkele aanpassing gebeurd om het gebouw geschikt te maken voor zijn nieuwe functie. Integendeel."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!