Tweede kortfilm van Hotelschool Ter Duinen voorgesteld

Frédéric Maenhout, Steven Vanheste en Tim Vermoere met auteur Piet De Loof © JT
Redactie KW

Saffraan werd gemaakt met en door de leerlingen van 4 RK van de Hotelschool ‘Ter Duinen’ in Koksijde.

De kortfilm is de verfilming van de jeugdroman ‘De smaak van zijn stem’ van auteur Piet De Loof. Voor de film werden twee leerlingen uit de klas via een auditie uitgekozen voor de hoofdrollen. Selena De Kool vertolkt de rol van Noortje, Louie Vaneeckhout de rol van Joost. Leraar Steven Vanheste kreeg de rol van keukenchef toebedeeld. Alle andere leerlingen kregen een taak of een figurantenrol in de film.

Auteur Piet De Loof kwam naar de eerste voorstelling van de film en was vol lof over de bewerking die de scenaristen, Frédéric Maenhout, Steven Vanheste en Tim Vermoere maakten om het verhaal in filmtaal om te zetten. Zij stonden ook in voor de regie van de film.

Aan deze film werd in klasverband één schooljaar lang gewerkt. Het was uiteraard veel meer dan alleen de film maken. De 40 leerlingen werden allemaal nauw bij het project betrokken. Er werd een eigen soundtrack gemaakt met onder meer muzikanten van de schoolband. De muziek werd nadien in een studio opgenomen en op cd gezet. Andere leerlingen maakten een filmposter of ontwierpen de label en de bedrukking van de dvd. Oud-leraar José Tyteca en Monique Soubry waren cameraman en geluidsvrouw van dienst.

De film die op DVD is uitgebracht duurt 15 minuten. Ook ‘the making of’ werd op de DVD gezet, het zijn niet gemonteerde scènes, ‘bloopers’ en set-foto’s die een leuke herinnering vormen aan de realisatie van het filmproject.

(JT)

>> De DVD kan besteld worden aan de receptie van de Hotelschool ‘Ter Duinen’ Houtsaegerlaan 40 in Koksijde (tel. 058/ 51 11 98).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier