Twee studenten organiseren evenement in ontwijde Sint-Godelievekerk in Beitem

Lennart Coryn en Rinus Quaegebeur organiseren op zaterdag 9 december het evenement 'Cervix Pila' in de ontwijde Sint-Godelievekerk in Beitem. Bedoeling is om iedereen van Beitem samen te brengen. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Lennart Coryn en Rinus Quaegebeur zijn beiden laatstejaarstudenten aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Als student event- en projectmanagement moeten ze een eigen evenement organiseren. Rinus, afkomstig uit Beitem, zag zijn kans schoon om een evenement op poten te zetten voor de mensen van Beitem en omgeving.

“Doordat ik in de krachtbalclub van Beitem zit, was het uitgangspunt eerst om de krachtbal te promoten met ons evenement ‘Cervix Pila'”, steekt Rinus van wal. “Het is echter uitgegroeid tot een evenement waarmee we voornamelijk iedereen uit Beitem wensen uit te nodigen om eens langs te komen.”

“We wisten nog maar drie maanden geleden dat we deze opdracht gingen krijgen”, vult Lennart aan. “Het was zeer tijdsintensief gezien we als student in Gent steeds over en weer moesten komen om alles te regelen.”

Unieke locatie

“Via de directeur van zaal De Ketting in Beitem, werden we in contact gebracht met de kerkfabriek”, gaat Rinus verder. “Ze lieten ons toe om in de ontwijde Sint-Godelievekerk in Beitem onze Breughelmaaltijd te houden met muzikale begeleiding van Datswingdt.”

“Het moet zowat het eerste evenement in deze kerk zijn. Ze hebben ons de goedkeuring gegeven omdat het voor ons echt wel de bedoeling is om iedereen van Beitem samen te brengen. Er zal ook een tentoonstelling zijn die de geschiedenis van het krachtbal weergeeft.”

“Gezien we nu al 200 inschrijvingen hebben, zijn er jammer genoeg geen kaarten meer te koop. Maar je kan altijd na de Breughelmaaltijd binnenspringen om iets te drinken!”

Streekproducten

“Iedereen is ook vanharte welkom op de markt met streekproducten in De Ketting, het zaaltje naast de Sint-Godelievekerk. Het is een markt met bekende producten uit Roeselare en omgeving”, vult Lennart aan. “We hebben kaas van ‘t Groendal, de droge worsten van slagerij Dries, foie gras van Nuance en zo verder. Voor de kinderen zal er een suikerspin- en popcornmachine zijn.”

“Samen met verschillende lokale sponsors en de hulp van medestudenten, familie en vrienden moet ‘Cervix Pila’ er alvast toe dienen om iedereen in deze donkere winterdagen samen te brengen”, sluiten beide studenten af.

Praktisch

Cervix Pila vindt plaats in de Sint-Godelievekerk en zaal De Ketting in Beitem op zondag 9 december van 12 tot 19 uur. De Breughelmaaltijd duurt tot 15 uur waarna iedereen nog kan binnenspringen voor een gezellige babbel.

De streekproductenmarkt is doorlopend open en gratis toegankelijk.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier