Torhoutse jongerenvereniging D-Noizz stopt na dertien jaar

Een D-Noizz-delegatie met v.l.n.r. Siegfried Loose, Dries Deman, Roland Loose, Charlotte Devlieghere met baby Wietse Deman, Robrecht Loose, Stijn Deforche, Bjorn Wenseleers, Eline Moeyaert, Conny Verhoye en Tine Lefere met Robbe Deman. Ontbreken: Gianni Verhaeghe, Dwight Viaene, Nicolas Willaert en Mathias Vansteelant. © Foto JS
Johan Sabbe

Eind dit jaar houdt een jongerenvereniging op te bestaan. De vzw D-Noizz, gespecialiseerd in het organiseren van fuiven en het uitlenen van klank- en lichtmaterieel, doekt zichzelf op. “Velen van ons hebben het te druk gekregen met gezin en job”, aldus voorzitter Siegfried Loose en ondervoorzitter Dries Deman. “Dus stoppen we.”

De laatste activiteit wordt deelnemen aan de Torhoutse sociale kerstmarkt in december. Daar slaat D-Noizz een stand op ten voordele van de patiënten die aan pulmonale hypertensie lijden.

De vzw wordt momenteel geleid door voorzitter Siegfried Loose, ondervoorzitter Dries Deman, secretaris Nicolas Willaert en penningmeester Robrecht Loose, de enige overblijvende pionier van bij de prille start eind 2005.

“We hebben jarenlang tegen voordelige voorwaarden allerhande klank- en lichtmaterieel voor fuiven verhuurd”, legt Dries Deman uit. “En voorts eetfestijnen georganiseerd, aan de sociale kerstmarkt deelgenomen, tal van fuiven gestalte gegeven en vanaf 2009 een dj-contest voor jong talent georganiseerd. Een van onze toppers was de Schuimparty in de Loods Vansteelant op de grens van Torhout met Lichtervelde. We hebben dat dansfeest tien jaar georganiseerd. We zijn Geert Vansteelant en Cindy Desmet van het loonwerkbedrijf dankbaar voor het bereidwillig ter beschikking stellen van de loods. Ze zijn een enorme steun voor onze vzw geweest. Zonder hen zou er geen Schuimparty geweest zijn.”

Dries wil in één adem ook alle medewerkers door de jaren heen bedanken. “Vele handen maken licht werk”, zegt hij. “Maar nu was ons bobijntje helaas af. We worden met z’n allen wat ouder, hebben wél jongere opvolging gezocht, maar die niet gevonden. En dus is het einde verhaal.”

Prille start in 2005

In het najaar van 2005 popelden drie Torhoutse 17-jarigen van ongeduld om met hun discobar D-Noizz fuiven en feestjes met dance en rock plat te spelen: Frederick Muys, Wim Proot en Robrecht Loose. Zo werd de basis voor de vzw gelegd. Na verloop van tijd zou enkel Robrecht aan boord van de vereniging blijven. In 2011 had er een bestuurswissel plaats. Frederick Muys gaf de fakkel van voorzitter door aan Siegfried Loose. Toen werd Dries Deman ondervoorzitter, Eline Moeyaert secretaris, Robrecht Loose penningmeester en Mike Vanhoecke ‘gewoon’ bestuurslid.

Twee leden blijven in de verhuur van fuifmaterieel actief: Siegfried Loose als freelancer en Gianni Verhaeghe in bijberoep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier