Torhoutse jeugdbewegingen trekken aan de alarmbel: "Jeugdcomplex Sperregem is in serieuze staat van verval"

12/10/18 om 11:00 - Bijgewerkt op 10/10/18 om 12:58

Verkiezingstijden zijn tijden waarin de politici meer dan ooit ontvankelijk zijn voor wensen en verzuchtingen vanuit de bevolking. En dat heeft KSA 's Gravenwinkel, de jongensjeugdbeweging van 't stadscentrum, goed begrepen. De leiding van de groep heeft alle plaatselijke politieke partijen zopas een brief gestuurd om de lokalennood op het domein Sperregem langs de Bruggestraat aan te klagen: "De gebouwen zijn te klein, totaal verouderd en bovendien bouwvallig. Zo kan het niet verder. Het komende stadsbestuur - wie er straks ook verkozen moge worden - moet ter zake dringend in actie schieten."

KSA 's Gravenwinkel speelt het politiek hard, maar dan toch weer niet. "We hebben enkele leiders in de rangen die zondag verkiesbaar zijn en we hebben afgesproken dat zij zich - op de drempel van de verkiezingen - in deze kwestie afzijdig houden", zegt proost Rik Cloet, een van de drijvende krachten achter de brief. "We willen in geen geval de indruk wekken dat we letterlijk en figuurlijk partij kiezen. Want dat is niet zo. Wat voor ons telt, zijn onze zowat tweehonderd leden. Die willen we absoluut niet in de kou laten staan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!