Torhout investeert 550.000 euro in kinderopvang

22/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 21/06/18 om 10:10

Het stadsbestuur investeert fors in buitenschoolse kinderopvang op de wijk Don Bosco. Komende maandag wordt aan de gemeenteraad de goedkeuring gevraagd voor de aankoop van het leegstaande pand van de vroegere Aveve-winkel in de Revinzestraat. Daar is 550.000 euro mee gemoeid en de broodnodige renovatie- en verbouwingswerkzaamheden zullen het kostenplaatje wellicht nog ongeveer verdubbelen. Het complex, dat in 2020 operationeel kan zijn, zal opvang bieden voor 140 tot misschien zelfs 160 kinderen.

Twee concrete zaken liggen aan de basis van de beslissing van de stad om een eigen pand voor buitenschoolse kinderopvang te kopen. Vooreerst barst de huidige stedelijke opvang Jabedabedoe in het aan de vzw Parochiale Werken gehuurde gebouw in de Pastoriestraat op Don Bosco totaal uit zijn voegen. Waardoor er op de lokalen van de nabije vrije basisschool De Revinze een beroep gedaan moet worden om alle jongens en meisjes een opvangplaats te geven. En ten tweede heeft Tina Devriese aan de stad laten weten dat ze haar buitenschoolse kinderopvang Het Berenhof in het gewezen rijksschooltje op de wijk op 30 juni stopzet.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!