Toekomst Dolce Vita uit Oostnieuwkerke lijkt verzekerd

© (Foto JCR)
Redactie KW

De toekomst van het Oostnieuwkerkse jeugdhuis begint er opnieuw wat rooskleurig uit te zien. Momenteel wordt er werk gemaakt van een nieuwe kern. Daarbij ook enkele oud-leiders van de jongenschiro Jooniek.

Vorig jaar luidde de toenmalige kern van jeugdhuis Dolce Vita de alarmbel. Het bestuur gaf aan dat opvolging nodig was, maar nieuwe krachten werden niet onmiddellijk gevonden.

Peter Vanpeteghem, Koen Vandeportaele en Annelies Vandeportaele, dertigers die vroeger nog bestuurslid waren in het jeugdhuis, zochten de voorbije maanden naar een oplossing.

“Dankzij de medewerking van verschillende verenigingen werden om de twee weken activiteiten georganiseerd in het jeugdhuis. Die lokten telkens toch heel wat volk. Momenteel zijn we een stap verder en ontwikkelen we een nieuwe kern”, legt Annelies uit. Daarbij kunnen de redders van het jeugdhuis onder andere rekenen op enkele oud-leiders van de plaatselijke jongenschiro Jooniek. “Die gasten zijn ook al in de twintig. Wij blijven op zoek gaan naar nieuwe jongeren. Die zullen door de oud-leiders van de chiro ondersteund worden.”

Ook de komende weken zal het jeugdhuis regelmatig open zijn. Onder andere de meisjeschiro organiseert binnenkort nog een fuif in de Lepelstraat. De Blue Party staat eind deze maand op de agenda. Wellicht zal ook het dorpsfeest gekleurd worden door het jeugdhuis.

extra stimulans

Dat heel veel mensen willen dat het Oostnieuwkerkse jeugdhuis blijft bestaan, werd de voorbij weken duidelijk. Het logo van Dolce Vita werd verkozen als een van de winnaars van de wedstrijd ‘Zot van Erfgoed’, een wedstrijd van erfgoedcel TERF. Het jeugdhuis kreeg heel wat stemmen zowel vanuit Oostnieuwkerke als uit de omliggende gemeenten. “Het is voor ons een extra stimulans om er hier terug iets moois van te maken”, aldus Annelies Vandeportaele van het jeugdhuis. In de maand april zal er in het jeugdhuis in de Lepelstraat een evenement georganiseerd worden rond het logo van Dolce Vita.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier