Tielts jeugdhuis ‘Het Dertiende Gebod’ stopt op ‘Dag van de Jeugdhuizen’

Het Dertiende Gebod legt de werking stil. (GF)
Lieven Vancoillie

Het jeugdhuis Het Dertiende Gebod, dat sinds ruim twee jaar actief is vanuit De Kloef, houdt op te bestaan. “Het was een zot en leerrijk experiment.”

Het is niet toevallig dat Het Dertiende Gebod net vandaag op de Dag van de Jeugdhuizen de stopzetting zelf aankondigt. “Een jeugdhuis van de grond af aan opbouwen en een vast plekje vinden tussen het Tieltse publiek bleek minder evident dan gedacht, zeker gezien niemand van ons ervaring heeft met jeugdhuiswerk”, stelt het bestuur vandaag op hun Facebookpagina.

“We appreciëren de gekregen kansen van Stad Tielten VOC Opstap – De Kloef, alsook de steun van al onze vrienden, maar na een hobbelig parcours zullen we het bestuur van het jeugdhuis nu stilleggen. We hadden de laatste twee jaar enkele memorabele momenten, uiteindelijk was het een zot, maar leerrijk experiment.”

Begin 2015 namen enkele volwassenen het initiatief om een jeugdhuis op te richten in Tielt. De volwassen werden stilaan vervangen door een 20-tal jongeren onder de 21 jaar. Twee en een half jaar konden ze als pop-up jeugdhuis terecht in de Kloef in de Bruggestraat 19. De locatie herschilderden ze onlangs nog volledig maar toch stoppen ze ermee. “We hebben niet genoeg middelen of engagement om nog door te gaan”, vertelt voorzitter Renaat Senechal. (LVA-VVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier