Themanamiddag vbs Spes Nostra Heule kan rekenen op heel wat zon en warmte

We herkennen Frederic, Andy, Kaat, Zahra, Charlotte, Sofie, Shanna, Ellen, Els, directrice Mieke Blomme, Sofie en de kinderen. © foto TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de ouderraad van vbs Spes Nostra Heule een themanamiddag waarbij de kleuters konden genieten van heel wat leuke spelletjes bedacht door ouders en leerkrachten.

Dit jaar werd gekozen voor het thema (w)onderwaterwereld en konden de kleuters zich verheerlijken aan heel wat creatieve uitdagingen. Men voorzag in schmink, visspel, gooispelen en heel wat andere leuke zaken.

“We investeren in planten op maat van de kleuters zodat ze zich ook meer bewust worden van de natuur”

“Met de themanamiddag proberen we wat extra geld op te halen om leuke speeltuigen aan te kopen voor de kleuters. De namiddag is een initiatief van de ouderraad, maar wordt ook mee ondersteund door het leerkrachtenkorps en de directie. Het geld dat ingezameld wordt met de taartverkoop en drankverkoop wordt verdeeld in de school voor verschillende doeleinden”, vertelt Sofie, lid van de ouderraad.

Meer groen voor de kinderen

Met het ingezamelde geld van vorig jaar werd een nieuwe zandbak aangekocht, diverse speeltuigen voor op de koer en werd ook geïnvesteerd in meer groen voor de kinderen. “We willen zeker investeren in meer groen en zullen daarom heel wat planten op maat van de kleuters aanplanten zodat ze zich ook meer bewust worden van de natuur“, besluit Sofie nog.

Een namiddag als dergelijke organiseren vergt heel veel energie van de helpers. Naast de vele ouders en leerkrachten die meehielpen om de kleuters te entertainen, kwam ook de tweede eredame Kaat en Tineke van Heule, Zahra, een handje toesteken.

We herkennen vader Bart met zoon Felix.
We herkennen vader Bart met zoon Felix.© foto TV

Ook Bart was aanwezig samen met zijn zoon Felix. We ontmoeten ze bij het visspel. “Normaal ging zijn zus ook meekomen maar die moest naar een verjaardagsfeestje. Ze vond het wel wat jammer dat ze er niet kon bij zijn, maar ze zal zich zeker en vast ook amuseren. Het is zeer aangenaam vandaag met dit mooie weer wat echt wel een meerwaarde is voor het evenement.”

(TV – foto’s TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier