Ter Groene Poorte stelt miniondernemingen voor

Met de miniondernemingen zetten de leerlingen ook hun creativiteit in de kijker. © WK
Redactie KW

Donderdagavond zijn in de gastronomische school Ter Groene Poorte de tien nieuwe miniondernemingen voorgesteld. De eerste aandeelhoudersvergadering betekende het officiële startschot voor de bedrijfjes, waarmee de leerlingen feeling krijgen met het ondernemerschap in de realiteit.

Met de miniondernemingen zetten de leerlingen ook hun creativiteit in de kijker. De patissier-chocolatiers van Topbari stelden een chocoladereep samen met een bodem van gepofte rijst en cranberries, hun concurrenten komen met ‘Passion Bars’ voor de dag.

De leerlingen van het specialisatiejaar chef-patissier bedachten met Pikiki een ambachtelijk koekje in drie varianten: chocolate chips, karamel met zout en hazelnoot-praliné. Frookies – een samentrekking van ‘friends fries and cookies’ produceert dan weer koekjes in de vorm van frietjes en Team Mellowoooh brengt een met chocolade overgoten koekje van krokante praliné en marshmallowschuim op de markt.

Croc-oh-lat

De jonge ondernemers van Congelado vonden de sneeuwballen heruit met de smaak van vanille, koffie, framboos en speculoos. Ook nog om duimen en vingers bij af te likken, zijn de hippe chocoladerepen van Croc-oh-lat met verschillende smaken en texturen.

De toekomstige slagers van Compaté bereidden een ambachtelijke boerenpaté met een gelei op basis van kweeperen en pompoen, Meat & Go serveert ambachtelijke preskop en rillette. Pizza’s Godere tenslotte, staat voor Italiaanse gastronomie van de meesterbakkers. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier