Team Don Bosco College Kortrijk wint eerste YRA-Award Howest

28/06/18 om 21:30 - Bijgewerkt om 21:29

Een team van Don Boscocollege Kortrijk won woensdag de eerste YRA-award van Howest, de hogeschool West-Vlaanderen. Brecht Vaneeckhoutte, Stan Deneir, Emma Vandenbussche en Clara Duhamel ontwierpen, in samenwerking met Thermote Vanhalst, een magazijn voor vorkverlengsels.

Team Don Bosco College Kortrijk wint eerste YRA-Award Howest

Voor de tweede keer organiseerde Howest, de hogeschool West-Vlaanderen, de zogenaamde GIP-awards, een wedstrijd die de sterkste eindwerken uit het middelbaar onderwijs bekronen. Het hele jaar door werken studenten van het zesde jaar secundair onderwijs aan een zogenaamde Geïntegreerde Proef (GIP).

Al die inspanningen en het mooie resultaat dat ermee behaald werd, zet de hogeschool graag in de kijker.

Voor het eerst was er dit jaar ook een YRA-award, de Young Research Award, een bekroning van het eindwerk dat het best werkte rond de onderzoekscompetenties binnen het het ASO van het middelbaar onderwijs.

Er waren voor de GIP- en YRA-awards niet minder dan 101 inzendingen uit 31 scholen over het hele Vlaamse land. Een vakjury, bestaande uit docenten uit het hoger onderwijs, bekroonde eindwerken in verschillende categorieën: YRA-Design en Technologie, GIP-Design, GIP-ICT, GIP-Engineering en GIP-Energy.

In de categorie Design en Technologie gingen Brecht Vaneeckhoutte, Stan Deneir, Emma Vandenbussche en Clara Duhamel van Don Bosco College Kortrijk met de YRA-award aan de haal. Ze ontwikkelden een magazijn voor vorkverlengsels.

Ze werden hierin begeleid door leerkracht Nadien Plovie.

Het bedrijf Thermote Vanhalst vroeg hen een magazijn te ontwerpen voor verschillende types verlengstukken van heftrucks. Het magazijn moet ervoor zorgen dat een werknemer in een oogopslag kan zien of twee verlengstukken van een bepaald type nog in voorraad zijn. Indien dit het geval is, moet de werknemer onmiddellijk kunnen zien waar deze liggen. Tot slot moet ook een handige tool worden ontworpen om de verlengstukken vlot in en uit het magazijn te halen." .

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!