Taylor Pleysier uit Roeselare wereldkampioen katapultschieten

Kelly Degryse, Taylor Pleysier en Gibsy Pleysier: "Vier rondes voor het einde kon ze al niet meer bijgebeend worden." (Foto JCR) © (Foto JCR)
Redactie KW

De amper 12-jarige Taylor Pleysier werd afgelopen weekend wereldkampioene bij de juniores op het WK Katapultschieten in het Italiaanse Gualo Tadino nabij Perugia. Dit buitengewone talent van de Roeselaarse schietlapclub ‘Gamekeeper Pro Shot’ schoot de tegenstand helemaal op een hoopje.

Het stond al een tijdje in de sterren geschreven dat Taylor deze titel ging binnenhalen maar uiteindelijk moet je het ook nog doen ook. “Sinds onze Taylor begin 2016 deze sport ontdekte, is alles heel vlug gegaan”, vertelt mama Kelly Degryse (35). “Ze won dit jaar afgetekend de Belgische competitie bij de dames en werd ook al nationaal én Europees kampioene. Met deze wereldtitel heeft ze weer een nieuwe stap genomen in haar nog korte carrière.” Taylor heeft even een traantje gelaten op de terugrit want eigenlijk beseft deze jongedame niet wat ze gepresteerd heeft. “Ze maakte haar favorietenrol waar. Hiervoor moet je je zenuwen perfect onder controle kunnen houden. Vier rondes voor het einde kon ze al niet meer bijgebeend worden.” Haar volgende doelstelling is een 120 op 120 gooien tijdens een tornooi. “Op training is dit haar al een paar keer gelukt.”

Sinds kort heeft ‘Gamekeeper Pro Shot’ haar thuisbasis in de Piljoenstraat. “Onze club blijft gestaag groeien”, vertelt Kelly, die als secretaris de dagelijkse zaken regelt. “We stonden deze week met onze mobiele schietstand op de Doe-aan-Sportbeurs in de Roeselaarse hallen. Op 23 augustus kun je ons bezig zien op de Sporteldag tijdens West-Vlaanderens Mooiste en op 26 augustus staat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen al terug op het programma.” Mama Kelly is vanzelfsprekend apetrots op haar dochter. De appel valt niet ver van de boom zegt het spreekwoord of is dit hier omgekeerd? Want zelf won ze totaal onverwacht op datzelfde WK de zilveren medaille bij de dames en haar jongste dochter Gibsy (8) veroverde, in dezelfde categorie als grote zus, de bronzen plak. Ook papa Koen heeft al verschillende titels bij de mannen op zijn naam staan. Dit gezin heeft het katapultschieten zonder twijfel in de genen. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier