‘t Saam nog op zoek naar ruime locatie voor gemeenschappelijke campus

op de foto zien we vlnr technisch directeur Cardijnlaan Tommy Es, algemeen directeur Cardijnlaan Bart Laleman, algemeen directeur Aloyisius Isabelle De Keyser en adjunct directeur Sofie Descamps. (foto ACK)
Redactie KW

Er is nog geen locatie bekend voor de nieuwe gemeenschappelijke campus van ‘t Saam, dat ontstond na de samensmelting van het Sint-Aloysiuscollege en het VTI. “De hoop om het te kunnen verwezenlijken, blijft wel bestaan”, klinkt het bij beide directies.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van ‘t SAAM werden een paar nieuwigheden voorgesteld. ‘t Saam koos ervoor om de info over de school in een film te gieten. “We lieten een promotiefilm maken om de leerlingen op een vlotte en eigentijdse manier kennis te laten maken met de zeven keuzepakketten die we aanbieden“, aldus Isabelle De Keyser, directrice van de campus Aloysius. “Dat sluit aan op de doe-dagen die georganiseerd worden voor leerlingen van het zesde leerjaar. De film werd gemaakt door Barbara Dejonckheere van Beeldbar.”

Daarnaast was er ook het project boom. “De leerlingen van de afdeling Hout in de Cardijnlaan maakten een wensboom die in de eetzaal werd geplaatst“, legt Isabelle De Keyser uit. “De bedoeling is dat iedereen aan deze boom een kaartje met goede voornemens voor de school hangt, waardoor de directie onmiddellijk kan inspelen op wat mensen extra willen op school.”

goede ligging

Vorig jaar werd de wens om een gezamenlijke campus te bouwen kenbaar gemaakt door beide directies. “Voor het ogenblik hebben we nog geen zicht op wanneer dat zou kunnen gerealiseerd worden”, zegt Bart Laleman, directeur van campus Cardijn. “We zijn nog op zoek naar de geschikte plaats, die ruim genoeg moet zijn en een goed bereikbare ligging moet hebben. Daarnaast is er ook nog het financiële plaatje. We moeten nog bekijken hoe en voor hoeveel geld het geheel zal kunnen gerealiseerd worden. De hoop om het te kunnen verwezenlijken blijft bestaan, maar voorlopig hebben we nog niets gevonden dat geschikt is.”

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier