Studenten uit Waregem winnen bijna 3.000 euro dankzij trip door Europa

Redactie KW

Op 11 juli begonnen zes studenten aan het avontuur van hun leven. Liftend als duo zouden ze Europa volledig doorkruisen om daarbij de allermooiste steden te ontdekken. Daarbovenop konden de avonturiers daardoor 5.000 euro winnen.

Afgelopen vrijdag kwamen de studenten terug aan in Waregem, waar hun tocht ook begon, voor het grote slotevenement.

Familie en vrienden waren afgezakt naar Waregem om Bavo Josephy & Hendrik Van Acker Hanskens te zien aankomen op het bedrijfsterrein van STAS. De studenten waren per twee vertrokken op een avontuurlijke roadtrip waarbij ze door snel te liften elke dag geld konden verdienen. Elke kilometer bracht één euro op, maar alleen voor wie eerst op de eindbestemming van de dag was. De anderen konden slechts de aftellende geldklok achterna hollen in de hoop nog enkele euro’s mee te pikken. Drie euro per minuut ging ervan af, geen evidentie om dat in te halen. Toch zaten de duo’s elkaar gedurende de volledige trip heel nauw op de hielen.

Naast het liften waren er ook heel wat centen te verdienen met de opdrachten die in elke stad gespeeld werden. Zo hebben ze de Romeinse geschiedenis van Nîmes herleefd, tapas ontdekt in Barcelona en de Praagse Lente uit de doeken gedaan aan menig verdwaald toerist. Een culturele, maar spannende onderdompeling die elke dag zo’n 200 euro kon opbrengen. Als laatste konden de duo’s ook nog een pak geld verdienen door leuke en kwalitatief goede filmpjes te maken voor sociale media.

De wedstrijd werd gespeeld en was tot de laatste dag extreem spannend. Pas op het einde van het slotevenement werden de duo’s uit hun lijden verlost en kregen ze te horen wie uiteindelijk het grootste bedrag verzameld had en dat ook mee naar huis mocht nemen. Bavo & Hendrik bleken de gelukkige winnaars en sleepten 2.779,45 euro in de wacht. Ze ontvingen een grote cheque van Francis Heyse, de CEO van STAS, en vierden samen met de andere studenten de fantastische tocht die ze samen maakten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier