Studenten KSO palmen het centrum van Kortrijk helemaal in

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De leerlingen van Design & Art School en Athena Campus Pottelberg toonden op de derde Dag van het KSO hun veelzijdig artistiek en creatief talent aan voorbijgangers.

Op de ‘Dag van het KSO’ zetten zij het kunstonderwijs in de verf. Ze deden dit om duidelijk te maken dat KSO leerlingen een ruime keuze hebben uit een brede waaier van hogere studies en beroepen in de artistieke sector maar ook daarbuiten. Te weinig ouders weten dat en laten hun kind daarom vaak niet starten in het kunstsecundair onderwijs. Een recente bevraging bij laatstejaars KSO leerlingen uit x-aantal scholen toont echter hoe uiteenlopend en divers de verdere studiekeuze is.

Studenten KSO palmen het centrum van Kortrijk helemaal in

Tijdens het parcours toonden de leerlingen beeldende kunsten hun creaties. Daarnaast werden er in een tiental handelszaken langs het parcours, lichtobjecten tentoongesteld van de leerlingen architecturale en industriële kunsten. Ze verbaasden voorbijgangers met een optocht met mobiele kunst en geometrische maskers op en rond de Grote Markt van Kortrijk. De leerlingen ontwerpen en maakten ook badges, die daarna uitgedeeld worden aan de toevallige voorbijganger.

Studenten KSO palmen het centrum van Kortrijk helemaal in

(Peter Van Herzeele/foto’s en video JVGK)

https://www.youtube.com/watch?v=crtAuDjmNRE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier