Studenten ergotherapie richten Kortrijkse speelplaatsen in

© EDB
Redactie KW

Zowel bij Sint-Amandsbasisschool Noord als bij basisschool Pius X werden voorstellen voor nieuwe speeltoestellen voor op de speelplaats ingediend bij Howest. Hun beide projecten werden uitgekozen, en studenten ergotherapie van Howest werkten de voorstellen uit.

De studenten die de speelplaats van basisschool Pius X inrichtten, doopte ze Pablo, wat staat voor Plezier, Actief Beleven, Leren en Ontdekken. De ‘werkgroep speelplaats’ van Piux X die bestaat uit Thijs Depraetere, Mieke Messely, Leen Carron, Katrien Dochy, Katrien Dewilde en Reinald Vandeputte begeleidde en hielp de studenten die een carwash, een xylofoon in pvc, een schijvenspel, een doorgooidoek en een krijthaspel en krijtbloemen waar kinderen kunnen op tekenen maakten.

De studenten die dit project realiseerden waren Emma Defoor uit Sint-Denijs, Aelia Dehouck uit Poperinge, Joyce Devlieger uit Izegem en Jelle Scheirlynck uit Wervik.

Studenten ergotherapie richten Kortrijkse speelplaatsen in
© EDB

Vorige vrijdag werden er nieuwe speeltuigen feestelijk ingehuldigd op de kleuterspeelplaats van Sint-Amandsbasisschool Noord. Juf Emmeline Gunst zat met de Howest-studenten samen om te brainstormen hoe de kleuter speelplaats uitdagender kon gemaakt worden. Voor een rustig moment werd een tipi in hout gemaakt met sturen aan de zijkant, een rond punt met verkeersborden en een tankstation maakt het fijn voor de fietsertjes. Er is ook een carwash en er werd een podium gemaakt waar de kleuters zich kunnen uitleven en hun taalontwikkeling kan gestimuleerd worden.

We zien naast de kinderen v.l.n.r. Jarne Vlaemynck uit Waregem (student), Johan Schietgat (directeur Sint-Amandsbasisschool Noord), juf Emmeline Gunst), Eva Clicque uit Wevelgem (student), Siewke De Potter uit Oudenaarde (student) en Alexis Ortegat uit Gent (student). Student Kiana Deproost uit Roeselare (student) ontbreekt op de foto.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier