Sterren Helpen Sterren brengt 2 keer 4.750 euro op

Redactie KW

Op zondag 17 december gingen leerlingen en leerkrachten van Grootkeuken en Logistiek bedienen en afruimen in het kader van de actie “6 topchefs koken voor het goede doel”. De cheques voor Keur Tippi en Somival werden op zaterdagvoormiddag overhandigd.

“Sterren Helpen Sterren” maakte zo’n 1.800 gerechtjes klaar die gepresesenteerd werden door onder meer Peter Goossens van driesterrenzaak Hof van Cleve in Kruishoutem, Michaël Vrijmoed van tweesterrenzaak Vrijmoed in Gent. Ook sterrenzaken Marcus in Deerlijk met Gilles Joye, Berto in Waregem met David Bertolozzi, Castor in Beveren-Leie met Maarten Bouckaert en Vol-Ver in Marke met Sébastien Ververken deden mee.

Opbrengsten voor Keur Tippi en Somival

Alle opbrengsten zijn ten voordele van Keur Tippi en Somival. Het project Keur Tippi richt zich op analfabete Senegalese vrouwen uit Mbou. Somival zet zich in voor sport en ontspanning voor mensen met een beperking.

Somival ligt me nauw aan het hart“, aldus burgemeester Kurt Vanryckeghem. “Vandaar dat een deel van de opbrengst naar hen gaat. Vorig jaar kwam chef Bertolozzi reeds met een initiatief op de proppen voor het goede doel, dit jaar wou hij het iets groter aanpakken.”

“Mensen aantrekken naar Waregem”

“Onze wereld is een kleine wereld. Vandaar dat iedereen enthousiast was om aan deze actie deel te nemen”, voegde David Bertolozzi er tijdens de overhandiging van de cheque aan toe.

“De gerechtjes werden verkocht in de sfeervolle tent voor het stadhuis op de Zuidboulevard. We kozen voor deze koopzondag omdat de meeste restaurants dan gesloten zijn. Daarnaast willen we hiermee mensen aantrekken die anders niet naar Waregem komen. Het is ook een op bij de ijspiste. En hopelijk vinden de mensen die komen voor de gerechtjes van de topchefs ook de weg naar de Waregemse handelszaken”, gaf burgemeester Vanryckeghem tot slot nog mee.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier