Stekelbees Wingene opent nieuwe kinderopvang in Wildenburg

De gloednieuwe kinderopvang werd feestelijk geopend. © NS
Redactie KW

De gloednieuwe kinderopvang in de Vrije Basisschool van Wildenburg werd feestelijk geopend. Er is plaats voor 56 kinderen.

Met de vernieuwing van de basisschool in Wildenburg werd ook de ruimte voor buitenschoolse opvang ingericht door de Landelijke Kinderopvang en het gemeentebestuur van Wingene. Deze nieuwe opvang biedt plaats aan 56 kinderen en bestaat uit drie binnenruimtes,die exclusief gebruikt worden tijdens de opvangmomenten en is er één permanent ingerichte speelruimte.

De school stelt de lokalen gratis ter beschikking en de gemeente financierde de inrichting. Landelijke Kinderopvang stond samen met het gemeentebestuur in voor de invulling en inrichting van de speelruimte. Het lokaal is licht en rustgevend, maar biedt tegelijk veel kansen tot speelplezier. Aansluitend vind je er de polyvalente zaal met tribune en de refter. In de polyvalente zaal worden er tijdens opvangmomenten, speelhoeken ingericht. Buiten kunnen de kinderen spelen op een klauterstoel, in de zandbak, op een multi-sportterrein of fietsen op de speciaal aangelegde piste.

Al van bij de opstart van de opvang van Wildenburg is er een complementair gebruik van de schoolinfrastructuur, zoals bij het concept van een brede school. Een brede school wil zeggen dat de schoolinfrastructuur ook buiten de schooluren gebruikt wordt voor opvang, kunst of een lokaal voor het verenigingsleven.

(NS/foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier