STAP ondersteunt jonge getalenteerde muzikanten in Roeselare

© (Foto Jos)
Redactie KW

Vanaf dit schooljaar biedt de muziekacademie extra ondersteuning voor jonge getalenteerde muzikanten. Dit gebeurt door het inrichten van een ‘masterclass’, waarbij ze professionele artiesten van België en ver daarbuiten uitnodigen om die talenten naar een nog hoger niveau te tillen.

“De academie werkt hard om een bredere school te worden”, aldus directeur Dirk Lievens. “Om kinderen met ‘andere’ mogelijkheden kansen te geven, organiseerden we in Dominiek Savio al muzieklessen voor jongeren met een mentale of fysieke beperking. Daarnaast zijn we ook met een autismeklas begonnen in Sterrebos.”

Masterclass

“We bieden niet alleen zorg aan kinderen die het moeilijk hebben maar ook voor hoogbegaafden. Het huidige initiatief werd opgericht om die begaafde jongeren te sturen zodat hun talent voldoende en op de juiste manier kan ontwikkelen. Tijdens de masterclasses volgen ze enkele keren les bij een bepaalde muzikant die door ons wordt uitgenodigd. Sergio Pallottelli (VS) bracht in De Kleine Stooringhe al een professioneel concertrepertoire voor dwarsfluit. Het is een individueel traject waarbij we onderwijs op maat brengen. Het grote voordeel is dat die professionals onze leerlingen niet kennen en zo een frisse kijk hebben op de studenten. Het is de bedoeling dat die masterclass-leerlingen ook een voorbeeld zijn voor andere studenten. Momenteel stappen ongeveer 50 leerlingen, jongeren én volwassen, mee met dit concept. Het is onze ambitie om ons hier de komende jaren in te specialiseren.”

Meer info op www.staproeselare.be/jong-talent.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier