Stadsbestuur wil extra garanties voor voortbestaan basisschooltje in Damme

Tijdens de volgende gemeenteraad zal de toekomst van het schooltje besproken worden. © MM
Redactie KW

Slecht nieuws voor de Gemeentelijke Basisschool ‘t Dambord in Damme. Het schooltje heeft al enkele jaren moeilijkheden om aan voldoende leerlingen te geraken. Wettelijk ligt de drempel op 24 leerlingen, maar nu komt daar ook nog eens een extra voorwaarde van het stadsbestuur bij.

Tijdens de volgende gemeenteraad zal de toekomst van het schooltje besproken worden. Burgemeester Joachim Coens bevestigt wel al dat 24 leerlingen, dus wel voldoende volgens de wet, niet genoeg zal zijn voor het stadsbestuur. Zij willen een extra buffer om de continuïteit van de school te garanderen.

Concreet willen ze minstens een handvol leerlingen extra. Slaagt de directie daar niet in, dan dreigt het doek over het dorpsschooltje definitief te vallen. Om dat tegen te gaan, is de school nu alvast een petitie gestart. Er werd ook een openklasdag georganiseerd om geïnteresseerde ouders te laten kennismaken met de werking van de school, die werkt met graadklassen en een individuele begeleiding.

Als alle geïnteresseerden effectief overgaan tot inschrijven, komt het totaal voor volgend schooljaar op 33. Lukt dat niet, dan stopt de school ermee.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier