Stad Kortrijk biedt 15 jongeren job voor één dag aan

© JVGK
Redactie KW

In het kader van YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag, gaan vandaag, donderdag 15 jongeren aan de slag bij de stad Kortrijk. Ze lopen mee op heel uiteenlopende plekken: van burgemeeester tot onthaalmedewerker.

Op donderdag 18 oktober gaan over heel Vlaanderen en Brussel zo’n 15.000 jongeren een dag aan de slag bij een bedrijf, organisatie of organisatie. Het loon dat ze zo verdienen, gaat naar projecten van geëngageerden jongeren in Ecuador en België. Ook 350 Kortrijkse leerlingen, van de RHIZO-scholen en Spes Nostra, nemen deel.

Stad Kortrijk en het Kortrijkse OCMW nemen voor de zesde keer deel aan het initiatief. Dit jaar kreeg de Zuiddag met YOUCA Action Day een wat hippere naam. “Het Kortrijks stadsbestuur vindt het belangrijk dat jongeren kunnen proeven van de grote diversiteit bij een stad als de onze“, legt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) uit. “Dienstverlening voor de burgers heeft veel facetten. Het is bovendien ook belangrijk om dit alles te kaderen binnen een project over mondiale samenwerking en solidariteit.”

Stad Kortrijk biedt 15 jongeren job voor één dag aan
© JVGK

De stad stelt stelt dit jaar 15 jobs ter beschikking: burgemeester en schepen maar ook bij het OCMW, aan het onthaal Burgerzaken, in de Bibliotheek Kortrijk en bij de Sportdienst. (Foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier