Spijbelaars krijgen strafstudie over klimaat in Assebroeks Atheneum

Klimaatspijbelaars krijgen strafstudie in het Atheneum Jan Fevijn. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Acht scholieren uit het Assebroek Atheneum, die vorige week deelnamen aan de klimaatmars in Brussel, moesten woensdagnamiddag omwille van hun spijbelgedrag drie uren strafstudie uitzitten. Ze kregen les… over ons klimaat en over duurzame ontwikkeling.

“We hebben respect voor het engagement van onze leerlingen, maar we blijven een school en hebben onze verantwoordelijkheden.” Met die woorden motiveert directeur Inge Mus van Atheneum Jan Fevijn in Assebroek de strafstudie die zij uitdeelde aan acht leerlingen die spijbelden om vorige week donderdag in Brussel voor ons klimaat te betogen.

Gemiste toetsen

Die kregen een uur les in duurzame ontwikkeling van Bernard Maijn, docent aan UGent. De overige twee uren konden de leerlingen besteden om gemiste toetsen in te halen. “We denken op deze manier op een positieve manier bij te dragen aan de kennis van onze leerlingen omtrent de klimaatproblematiek”, aldus Inge Mus. Zij wijst erop dat de school duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, met recente investeringen in relighting, dakisolatie en een vergroening van de campus met moestuin, insectenhotels en vijver.

Hoe reageren de leerlingen? De gestrafte Laura en June stellen: “Eerlijk gezegd, we hadden liever een gewone strafstudie. De leerlingen die opkomen voor het klimaat weten al een en ander over die materie. De scholieren die niet mee betoogden, hebben meer nood aan zo’n les….”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier