Speelpleinwerking Outrijve krjigt nieuwe gebouwen

Schepen van Jeugd Tom Beunens op de locatie waar gestart wordt met de nieuwbouw voor de speelpleinwerking. © GBA
Redactie KW

In Outrijve voorziet de gemeente een nieuwbouw, grotendeels bestemd voor de speelpleinwerking. Dat wist schepen van Jeugd Tom Beunens te melden bij de bekendmaking van de uitslag van de enquête die gehouden werden bij de ouders van kinderen die deelnamen aan de speelpleinwerking.

Tussen oktober en december 2017 konden de ouders van kinderen die vorige zomer naar het speelplein kwamen hun ongezouten mening kwijt via een online tevredenheidsenquête. 57 ouders maakten hier gebruik van. In de enquête werd onder andere ingegaan op de communicatie tussen de ouders en de dienst jeugd en cultuur, de redenen om gebruik te maken van de speelpleinwerking, het spelaanbod, de organisatie, de infrastructuur en het enthousiasme van het animatorenteam. Ook verdere suggesties waren welkom.

Tevreden

De speelpleinwerking kreeg een gemiddelde score van 8,5/10, waaruit mag besloten worden dat heel wat ouders zeer tevreden zijn. De activiteiten werden door meer dan 90 procent van de ouders als positief bevonden en ook de locaties vielen in de smaak. 70 procent van de ouders was ook tevreden wat de organisatie betreft en de animatoren kregen enkel positieve reacties. Verder kreeg de gemeente enkele suggesties binnen omtrent opvang, opening in andere vakantieperiodes en communicatie.

Nieuwbouw

“In Outrijve start in maart een volledige nieuwbouw, grotendeels voor de speelpleinwerking. Het gebouw zal aansluiten door middel van een afdak aan het bestaand gebouw“, wist schepen van Jeugd Tom Beunens te melden.

Het wordt een investering van 500.000 euro. De opvang- en speelpleinwerking deze zomer voor Outrijve zal voorlopig gebeuren in de Spikkerelle Avelgem. In 2019 komt dan ook nog de aanleg van een volledig nieuw speelplein in Outrijve.

(GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier