Speelpleinwerking Gullegem krijgt vervolg en gaat nieuwe samenwerking aan

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Na een positieve evaluatie en gesprekken met stakeholders werd beslist om de speelpleinwerking in Gullegem verder te zetten in de zomer van 2018.

“De gemeente werkt nauw samen met én ondersteunt Kasper, de speelpleinwerking voor kinderen met en zonder beperking, en vzw Katjeduk die vanuit de Porseleinhallen de maand juli voor zich neemt”, laat de gemeente Gullegem weten in een persbericht. “De gemeentelijke speelpleinwerking Haasje-Over zorgt daarnaast voor speelkansen in de krokus-, paas-, zomer (augustus)- en herfstvakantie. Bovendien organiseerde het gemeentebestuur in 2017 een twee weken durende speelpleinwerking in Gullegem als proefproject.

Er komt zo opnieuw een gemeentelijk initiatief gedurende de laatste twee weken van augustus. Dit initiatief zal zich opnieuw richten tot kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. De peuters en kleuters kunnen nog steeds terecht in de bestaande initiatieven. In 2017 bleek dit evenwel onvoldoende. Daarom komt er een nieuwe samenwerking met De Boomhut. Hierdoor garandeert de gemeente plaats voor alle Gullegemse kinderen in eigen gemeentetijdens de laatste twee weken van augustus. Door werken in de onderbouw van VBS De Gulleboom (Dorpsplein) verhuist de speelpleinwerking in 2018 naar de bovenbouw in de Poststraat. Dat is ook de reden waarom een eventuele uitbreiding in tijd niet aangewezen is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier