Skatepark Trax opent dit weekend in Roeselare

Met het skateramp, hier nog half onder constructie, is een volgend deel van de Trax-site afgewerkt. Op 1 september is er tijdens Trax Festival de echte opening. (Foto SB) © (Foto SB)
Marlies Maddens
Marlies Maddens Freelance reporter

Vanaf dit weekend kan er geskatet worden op de Trax-site. De skatende jeugd moest er jaren op wachten, maar nu heeft Roeselare eindelijk een volwaardig skatepark met rails, trappen, verhoogjes en alles wat daarbij hoort.

Tegen de paasvakantie kan er volop geskatet worden op het Trax skatepark in Roeselare. Komende zaterdag worden de eerste skaters erop losgelaten tijdens een officiële opening. Concrete Dreams skateparks heeft enkele maanden goed doorgewerkt aan het skatepark. Van de eerste ontwerpen bleef nog weinig over. De Roeselaarse skaters kregen alle inspraak en hebben gekozen voor ‘streetelementen’ zoals trappen, rails en verhoogjes.

Streetstyle

“Het resultaat is een skatepark volledig naar hun wensen dus. De skaters zijn alvast heel tevreden, dus ik ook. We zijn verschillende keren samengekomen met de skaters en er was echt een goede medewerking”, zegt Jeugdschepen Michèle Hostekint. In het Roeselaarse skatepark ga je vooral zaken vinden die je in andere skateparken minder hebt. “Zo hebben de skaters niet voor de typische skatebowls gekozen, omdat er al genoeg zijn in de regio. Ze hebben vooral voor streetstyle elementen gekozen zoals trappen, rails, verhoogjes… Van op de sokkel van Trax vertrekt een rampstuk richting het skatepark zelf.” Er zijn een aantal afspraken gemaakt om de overlast tot een minimum te beperken. Zo mag je er skaten tussen 9 en 22 uur, maar daarna houdt het op.

“De skaters kozen voor minder typische skate-elementen”

“De werkgroep was zelf vragende partij voor dergelijke regels. Als er klachten zouden komen, speelt dat ook niet in hun voordeel natuurlijk. Vandaar. Maar we voorzien absoluut geen problemen of overlast.” De werfzone is tot zaterdag nog volledig afgesloten. Wanneer het skatepark open is, blijft de rest van Trax ook werfzone en niet toegankelijk. Maar tegen de paasvakantie kan er dus eindelijk volop geskatet worden. En dat komt geen dag te vroeg. De skaters moesten er jaren op wachten. Toen ook nog indoor skatepark Truespin de deuren sloot, was er helemaal niets meer voor de skatende jeugd. Op Facebook lanceerden ze onder andere de pagina ‘Roeselare heeft nood aan een skatepark’. De stad kwam toen tegemoet met een pop-up skatepark in de Spanjestraat.

Trax Festival

En zo krijgt Trax alsmaar meer vorm. Voor de gehele omgevingsaanleg, bestaande uit het skatepark, een parking, een festivalweide en ander groen, werd een budget van 1,2 miljoen euro voorzien. Op de laatste gemeenteraad werd de zijstraat van de Beversesteenweg die naar Trax en de Stationsparking leidt tot de Trax-weg gedoopt. Het is de bedoeling om het Trax Festival, op zaterdag 1 september, dit jaar te laten samenvallen met de opening van de volledig afgewerkte Trax-site.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier