Sint-Joris Menen breidt uit met peuterhuis

24/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 23/11/17 om 16:21

Kleuter- en lagere school Sint-Joris is aan uitbreiding toe. Die zocht en vond de school in een nabijgelegen woning, die werd aangekocht. De benedenverdieping wordt ingericht als peuterhuis en zou klaar zijn tegen volgend schooljaar. Nu al wordt het huis geïntegreerd in de school: blijkbaar zal de Sint er logeren en dient het gebouwals uitvalsbasis voor de jaarlijkse pietentocht.

Steeds meer leerlingen vinden de weg naar de kleuter- en lagere school Sint-Joris in de Sint-Jansmolenstraat. "In de acht jaar dat ik directrice ben van deze school mochten we toch zo'n honderd leerlingen extra inschrijven", geeft Monique Leenknecht aan. "Bij de laatste officiële telling in februari 2016 waren er 267 kinderen." Daarom was de scholengemeenschap Sint-Vincentius al een tijd op zoek naar een mogelijkheid om uit te breiden. Vorige maand kocht de scholengemeenschap het huis in de Sint-Jansmolenstraat 1 aan. De pri...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!