Sint en rist Pieten palmen Wallemote in

Redactie KW

Sinterklaas koos ook dit jaar weer voor kasteel Wallemote als uitvalsbasis. De vele kamers in het kasteel richtte de Sint optimaal in om van daaruit alle kinderen hun pakjes te bezorgen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, kan het jonge volkje dit weekend met eigen ogen zien.

‘Sssst… hier slaapt Sinterklaas’, prijkt er op één van de deuren van kasteel Wallemote. Gelukkig was de Sint al vroeg uit de veren. Want honderden kinderen passeren vandaag en morgen de revue op kasteel Wallemote. Ze kunnen vaststellen hoe de Pieten worden opgeleid om over de daken te lopen, en om het juiste pakje bij het juiste kind te krijgen. Sterker nog: ze mogen het ook allemaal zelf even proberen, tot en met het mikken van pakjes in een schoorsteen.

Sint en rist Pieten palmen Wallemote in

De jeugd- en tal van andere stadsdiensten spanden zich weer uitermate in om alles levensecht te maken. De rondgang in het kasteel duurt ruim een uur maar verveelt op geen enkel moment. Naast de actieve sessies kunnen de kinderen ook even uitrusten en naar een verhaaltje luisteren. Ook morgen is de Sint nog volop in de weer in kasteel Wallemote. Wie er echter niet vooraf reserveerde is er aan voor de moeite. De tickets waren in een mum van tijd de deur uit. Maar geen nood. Wie de Sint nog wil zien kan dat in de vooravond op morgen zondag 26 november. Dan verhuist de Sint even naar dat andere Izegemse kasteel, Het Blauwhuis. Van daaruit vertrekt hij in stoet naar de Melkmarkt waar hij traditiegetrouw de lichtjes van de Vrijheidsboom mag aansteken. (MI-foto’s Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier