Scholen uit De Haan en Blankenberge gaan voor brede samenwerking

18/12/18 om 07:24 - Bijgewerkt om 07:22

De zeven basisscholen uit Blankenberge en De Haan zullen nauwer samenwerken. Zo willen ze de vele opdrachten het hoofd bieden en tijd hebben voor de pedagogische taken.

Scholen uit De Haan en Blankenberge gaan voor brede samenwerking

Zeven directeurs en coördinerend directeur Bart Boydens (helemaal r.), vooraan de voorzitter Johan Lowyck (l.) en Harry Beulens. © Foto AV

Maandagmorgen werd in de Sint-Jozef Sint-Pieter campus in de Zuidlaan in Blankenberge het samenwerkingsverband officieel bezegeld. De eerste stap werd gezet door de twee voorzitters, Johan Lowyck, voorzitter VZW Vrij Onderwijs Blankenberge-Wenduine en Harry Buelens, voorzitter VZW Vrij Basisonderwijs De Haan. Zij legden de basis voor een samenwerkingsverband. "Je kunt het bestuurlijke optimalisatie noemen", aldus Harry Buelens en Johan Lowyck. "Het is geen fusie. We streven naar een open samenwerking waarbij de eigenheid van elke school behouden blijft. Geografisch ligt de samenwerking voor de hand we zijn buren en tussen sommige scholen werd er nu al samengewerkt. We willen elkaar beter leren kennen en uitwisselen. Zo heb je in een van de scholen een expert privacywetgeving, dat is interessant voor iedereen. We moeten en we kunnen niet overal expert in zijn."

Alle scholen voelen de hete adem in de nek van de vele nieuwe en oude reglementeringen. Er wordt veel gevraagd. Om mee te zijn in de maatschappelijke veranderingen, onder meer het voorbereiden van het nieuwe leerplanconcept dat tegen 2020 moet klaar zijn, willen de scholen expertise uitwisselen, ideeën toetsen en elkaar ondersteunen in de taken.

(AV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!