Roderick volgt zichzelf op als voorzitter bij CD&V-Jongeren in Ingelmunster

Roderick Vandekerckhove is begonnen aan een tweede termijn als voorzitter van de CD&V-Jongeren. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

Roderick Vandekerckhove werd verkozen voor een tweede termijn als voorzitter van de plaatselijke CD&V-Jongeren. “Alhoewel we met CD&V in de oppositie zitten, kunnen we toch veel betekenen”, zegt hij.

Roderick (30) is getrouwd met Jolien Schacht en woont in de Rozestraat 107. Hij is de papa van Lotte en Axelle. Beroepshalve werkt hij als verpleegkundige in de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Hij is gewezen leider van Chiro Mandelburcht, vormselcatechist en hij gaat ook regelmatig fitnessen. Het is de tweede termijn dat Roderick aan het roer staat van de CD&V-Jongeren. “We gaan een nieuw jongerenbestuur uitbouwen. We gaan ook luisteren naar nieuwe mensen”, zegt Roderick, waarna we de vraag stelden of hij al bekomen is van de uppercut die CD&V meemaakte tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen. “Het zijn de inwoners die hun stem uitbrachten. We moeten er ons wel bij neerleggen. We moeten ook naar de toekomst kijken, zodat we bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zeker beter scoren. Met CD&V-Ingelmunster moeten we weer vooruit.”

Klimaatmarsen

Kan CD&V in de toekomst nog iets betekenen in Ingelmunster? “Waarom niet?”, reageert Roderick direct op onze vraag. “Alles heeft zijn tijd nodig. Er zijn maar weer plaatselijke verkiezingen in oktober 2024. In de komende maanden en jaren kan er veel gebeuren. We mogen onze schouders niet laten hangen, maar we moeten vooruit. Alhoewel we nu met de CD&V in de oppositie zitten, kunnen we nog altijd veel betekenen voor de inwoners. Of de jongeren niet meer geïnteresseerd zijn in politiek? Toch wel, kijk maar naar de klimaatmarsen op donderdag. Bepaalde thema’s spreken de jongeren sterk aan. Uit eigen gemeente hebben we nu zelfs Delphine Rommel die op een 14de plaats van de nationale Kamerlijst zal prijken. CD&V wil meer jongeren op het federale niveau een kans geven. Ik ben alvast blij dat één van onze CD&V-jongeren zo’n kans krijgt.”

De eerste belangrijke doelstelling van Roderick is de uitbouw van een nieuw jongerenbestuur in overleg met de nieuwe CD&V-voorzitter Frederick Desplenter en zijn nieuwe ploeg. “Ik geef toe, tijdens het voorbije jaar kon ik zelf niet veel meewerken wegens extra studies voor mijn werk en de komst van ons tweede kindje. Daarom stond ik ook niet op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen. Maar het is niet omdat ik niet in beeld kwam, dat ik daarom mijn best niet deed achter de schermen. Momenteel is er al een beetje meer tijd over, zodat ik mij 100 procent engageer voor de CD&V-Jongeren. Wees maar gerust, dit jaar hoor je nog vaak van onze nieuwe ploeg.” (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier