Riet Deleye uit de Burgerschool in Roeselare met pensioen

23/06/18 om 14:08 - Bijgewerkt op 21/06/18 om 14:08

In Op dinsdag 12 juni stond Riet Deleye voor de laatste keer voor de klas. Ze gaat met pensioen, na een loopbaan van 36 jaar in het onderwijs. Als vertaler-tolk was ze aanvankelijk aan de slag gegaan bij Vitalo Plastics in Meulebeke, maar via zuster Gerda kwam ze in de Burgerschool terecht, waar ze naderhand ook ging lesgeven.

"Ik ben afkomstig van Beitem", vertelt Riet Deleye. "Ik kom uit een gezin met vier kinderen , ik ben de derde in de rij. In 1975 overleed mijn mama. Ik was niet eens 18 jaar. Een oudere broer en zus waren het huis uit. Er was nog een broertje van 12. Hogere studies aan de Ipsoc in Kortrijk starten en huiswerk combineren, het was een zware periode, waarbij ik mijn talen miste. Voor het einde van het eerste jaar was ik al ingeschreven voor vertaler-Tolk in Brugge. De optie secretariaat-talen vanaf het tweede jaar bood meer werkzekerheid in die tijd. In 1979 trouwde ik met Johan Eeckhout, die ik tijdens de danscursus van Dansibo had leren kennen. Zijn professionele wereld als leerkracht deed mezelf ook lonken naar het ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!